- Locatie
Raadzaal
- Voorzitter
- Dré Peters
- Agenda documenten
Uitzending
Agendapunten
-
1
Besluit
De voorzitter opent de vergadering.
De leden Loes Strous, Jim Schuman en Laura Tegels hebben zich afgemeld.
-
2.1
Voorgesteld wordt in te stemmen met de agenda.
Bijlagen
Besluit
De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.
-
2.2
Voorgesteld wordt in te stemmen met de voorraadagenda.
Bijlagen
Besluit
De voorraadagenda wordt ongewijzigd vastgesteld.
-
3
Besluit
Er zijn geen meddelingen portefeuillhouders.
-
4.1
Voorgesteld wordt de besluitenlijst vast te stellen.
Bijlagen
Besluit
De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld.
-
4.2
De status en de wijze van afdoening van afspraken en toezeggingen worden vastgelegd en bijgehouden in iBabs. Het onderwerp ‘afspraken en toezeggingen’ staat als vast punt op de agenda van de commissies voor eventuele vragen en opmerkingen.
Besluit
Er zijn geen opmerkingen over de afspraken en toezeggingen.
-
5
Voorgesteld wordt de ingekomen stukken voor kennisgeving aan te nemen. Vragen kunnen tot 24 uur na de vergadering bij de griffie worden ingediend. Beantwoording vindt binnen een week ná de commissievergadering plaats.
Besluit
Er zijn geen ingekomen stukken.
-
6
De commissie geeft aan of de voorstellen rijp zijn voor behandeling in de raad. Zo ja, dan geeft de commissie per agendapunt aan of het een hamerstuk of bespreekstuk is. Behandeling van deze raadsvoorstellen vindt plaats in twee termijnen.
-
6.1
Bijlagen
Besluit
Woordvoering door DS, GL, LVR en VVD.
De zienswijzebrief is akkoord met 1 wijziging (n.a.v. opmerking DS) .
Het woord "aanzienlijk" uit de 2e alinea wordt verwijderd. Een aangepaste versie wordt doorgeleid naar de raad. Voorstel is rijp voor behandeling in de raad, als hamerstuk.
Op een aantal overige vragen en opmerkingen geeft wethouder Smitsmans-Burhenne antwoord.
-
7
Behandeling van commissievoorstellen vindt plaats in één termijn.
-
7.1
Aan de commissie wordt voorgesteld:
1. Kennis te nemen van de interne documentatie rondom het Inloop/Inclusiehuis
2. kennis te nemen van de laatste stand van zaken rondom de realisatie van het Inloop/Inclusiehuis
Mogelijkheid voor vragen en opmerkingen.
Bijlagen
Besluit
Wethouder Smitsmans-Burhenne geeft allereerst een belichting op het proces. Is van een normaal ambtelijk traject geworden tot een urgenter traject.
Nu speelt de locatiekeuze. Dit zal zorgvuldig zijn, ook richting inwoners c.q. omwonenden. Daar verwacht de wethouder wel uit te kunnen komen. Maar andere zaken zoals o.a. de vergunning en de parkeersituatie zijn wel problematisch. Een tijdelijke voorziening blijkt ook problematisch: o.a. vanwege brandveiligheidseisen. Er wordt nu gekeken naar andere oplossingen.
Woordvoering door LVR, GL/PvdA en VVD.
LVR: is teleurgesteld over (snelheid van) het proces. Had o.a. meer en sneller informatie verwacht. Waarom is met de raad niet in beslotenheid gesproken kunnen worden over locatiekeuze? Niet sprake van een plan m.b.t. de vrijwilligers. LVR verwacht nu snelheid en wenst per kwartaal geïnformeerd te worden.
GL/PvdA: geeft aan veel waarde te hechten aan een geschikte plek voor de betrokkenen.
VVD: wil periodiek over voortgang op de hoogte gehouden worden en hoopt dat de projectgroep snel een tijdelijke voorziening kan verwezenlijken.
Wethouder Smitsmans-Burhenne gaat in op de vragen. De projectgroep denkt gelijktijdig na over verschillende aspecten die spelen. Doel is voor de betrokken groep (betreft een divers samengestelde groep, waaronder ook enkele verwarde personen) snel de voorziening te kunnen bieden. Zodra er iets te melden valt zal de wethouder dat doen. De gemeente is opdrachtgever. De wethouder doet de suggestie om een werkbezoek aan het Venlose inloophuis te houden. Het conceptbeleidsplan is nog niet vastgesteld door het college. Zodra dat het geval is zal de commissie er over worden geïnformeerd. Wethouder Smitsmans-Burhenne geeft aan de commissie periodiek te zullen informeren (per kwartaal, ook als er niets te melden valt zal dit gerapporteerd worden).
Op de nadere vraag van de LVR welk budget er beschikbaar was en nog is (wat is er eventueel al uitgegeven) geeft de wethouder aan dit na te zullen gaan en de commissie te informeren.
Afgesproken wordt dat de griffie i.s.m. de betrokken beleidsmedewerker een werkbezoek op locatie zal organiseren (Venlo en/of Weert). Met name gericht op een gesprek met de professionals. In de avond-uren en mogelijkerwijs gezamenlijk vervoer.
Commissievragen
Onderwerp inclusiehuis Toezeggingen
Onderwerp Afspraak over werkbezoek Inclusiehuis en benutting budget Inclusiehuis en concept beleidsplan -
8
Rondvragen betreffen korte feitelijke vragen over een actueel onderwerp op het vakgebied van de commissie. Rondvragen in de commissie worden in beginsel mondeling behandeld (als de tijd het toelaat). Indien er geen tijd meer is voor behandeling, vindt afhandeling alsnog schriftelijk plaats. Het heeft de voorkeur om te stellen rondvragen zo mogelijk op voorhand (via de griffie) aan te leveren zodat de beantwoording kan worden voorbereid.
Besluit
Er is geen rondvraag.
-
9
Besluit
De voorzitter sluit de vergadering om 19.47 uur.